Farské oznamy – 29.8.2021

Na sv. omšu so Svätým Otcom Františkom v Šaštíne sa zatiaľ prihlásilo 30 ľudí. Pôjdeme v skorých ranných hodinách nakoľko o 8,00 hod. už musíme byť všetci vo svojom sektore. Na svätú omšu je možné priniesť si len nevyhnutné osobné veci a príp. občerstvenie. V sektoroch nie je zabezpečené sedenie, preto vám ponúkame ešte posledné pútne stoličky. Nakoľko je vstup možný len so vstupenkou, je potrebné sa zaregistrovať na stránke navstevapapeza.sk. Deti do 12 rokov veku majú výnimku z vakcinácie, rodič ich zapíše do svojho vlastného registračného formulára. Ak by mal niekto problém sa zaregistrovať, radi mu v tom pomôžeme. Bližšie informácie si môžete zobrať v sakristii kostola.

Od októbra tohto roku budeme pripravovať dospelých na prijatie sviatosti krstu, sv. príjimania a sviatosti birmovania. Ak by ste mali záujem, alebo vedeli o niekom, kto by si chcel tieto sviatosti doplniť, kontaktujte pátra Igora Kráľa, alebo sa zapíšte v sakristii kostola. Viac informácií nájdete na našej webovej stránke kalvaria.verbisti.sk.

Od stredy 1. septembra začínajú sv. omše v nemocničnej kaplnke sv. Alžbety. Nakoľko je deň pracovného pokoja, sv. omša bude o 10,30.

V kaplnke sv. Medarda budú sv. omše obnovené od piatku. V pondelok, streda a piatok o 12,00 a v nedele o 20,00.

Vo štvrtok 2. septembra vás pozývame na sv. omšu, počas ktorej sa nám prihovorí člen generálnej rady z Ríma, spolubrat Guy (čítaj „gi“) Mido Mazola SVD, ktorý bude v Nitre v rámci generálnej vizitácie v dňoch 1.-3. septembra. Na sv. omšu, ktorú bude celebrovať páter provinciál vás srdečne pozývame.

Od septembra budeme mávať v našom chráme duchovnú obnovu vždy 8. v mesiaci. Začíname hodinu pred večernou sv. omšou pobožnosťou. Po sv. omši bude pokračovať hodinovou adoráciou. Vo svojich modlitbách sa budeme obracať na Pannu Máriu, ktorá rozväzuje uzly. Na najbližšiu pobožnosť Vás pozývame budúci týždeň v stredu 8. septembra. Je to deň narodenín Panny Márie.

Kalvárske hlasy