Speed dating na Nitrianskej Kalvárii

Speed dating znamená v preklade rýchle rande, resp. rýchla zoznamka. Je síce anonymné, ale zároveň veľmi osobné, ideálne pre tých, ktorí hľadajú životného partnera, ale vo svojom okolí nikoho takého nevidia…

Stránka katRande.org vysvetľuje, že tento druh zoznamovania vymyslel v 20. storočí americký rabín Yaacov Deyo, keď chcel pomôcť slobodným židom nájsť si partnera rovnakého vierovyznania.

Pri speed datingu sa stretáva rovnaký počet mužov a žien (zväčša desať mužov a desať žien). V rozhovore, ktorý trvá 6-8 minút sa snažia spoznať jeden druhého. Po uplynutí tohto času sa muži posúvajú k inému stolu a tak sa všetci účastníci vystriedajú. Každý z účastníkov vyplňuje formulár, v ktorom uvedie, s kým sa chce ešte stretnúť.

„Match“ čiže zhoda nastane len vtedy, keď obaja, muž i žena vyjadria túžbu, stretnúť sa. Keďže je speed dating anonymný, organizátori poskytnú mailové adresy len tým, ktorí vytvorili spoločnú zhodu.

V tomto roku rozbieha katolícka zoznamka katRande.org niekoľko speed datingov vo väčších mestách, aby tak slobodným ľuďom dala možnosť zoznámiť sa nielen prostredníctvom internetu na zoznamke, ale aj „na živo“. 



Kalvárske hlasy