Priame prenosy svätých omší

Vzhľadom k zákazu verejného slávenia bohoslužieb je možné sledovanie svätých omší aj cez katolícke médiá a webové portály. Prosíme technicky zdatnejších, aby pomohli naladiť zvlášť starým a chorým  príjem cez PC, alebo rádiá a televízne prijímače, ak to ešte nemajú, podľa nasledovnej ponuky:

TV NITRIČKA – súkromná sv. omša nitrianskeho diecézneho biskupa Mons. Viliama Judáka z katedrály – Baziliky sv. Emeráma – už túto  nedeľu o 9,00 hod ! 

TV LUX – okrem tradičných časov aj v sobotu ráno, v nedeľu večer a v pracovné dni na poludnie. V období od 11. marca do 23. marca 2020 v  Pondelok – Piatok o 7:00, o 12:00 a o 19:00; Sobota 7:00; Nedeľa 15. 3. 2020 o o 10:30 a o 18:00 a v Nedeľu 22. 3. 2020 o 10:00 a o 18:00. Pravidelná štvrtková adorácia bude vysielaná v bežnom čase vo štvrtok o 20:20.

Rádio Mária –  denne o 11:00  a 17:30; V nedeľu o 11:00. O 17:00

RÁDIO LUMEN – sv. omša denne o 18:00  http://www.lumen.sk/…program.html

RÁDIO Mária – sv. omša v pracovné dni o 18:00, v nedeľu o 10:30  https://www.radiomaria.sk/pocuvat/

TV LUX – sv. omša v pondelok až piatok o 7:00, v nedeľu okolo 10:00 (vždy z inej farnosti, vysielanie sa prispôsobuje miestnemu bohoslužobnému poriadku) podľa programu https://www.tvlux.sk/…ogram/table/

TV NOE – sv. omša v pondelok, stredu a piatok o 12:00 http://www.tvnoe.cz/program

Nitra-Zobor (nedeľa) https://www.dokostola.sk/…ol-sv-urbana

Radošina http://www.dokostola.sk/…jsej-trojice

Bazilika Šaštín  http://www.dokostola.sk/…-panny-marie

VATICAN   (denne o 7,00 hod. Jeho Svätosť pápež František)  https://www.vaticannews.va/sk.html

LURDY http://www.directfromlourdes.com/…live_tv 

FATIMA http://www.fatima.pt/…ssoes-online

MEDJUGORJE http://www.mladifest.com/…20webcam.htm 

SVATÝ HOSTÝN  https://www.hostyn.cz/kamery.html

V situácii, keď pre veriacich nie je možné fyzicky sa zúčastňovať prijímania Eucharistie vo svätých omšiach, a k dispozícii je len sledovanie rozhlasových či televíznych prenosov bohoslužieb, povzbudzujeme k duchovnému svätému prijímaniu. Počas prenosov svätých omší sa môžu veriaci počas prijímania celebranta a asistencie pomodliť doma nasledovné modlitby.

Duchovné sväté prijímanie

Najláskavejší Ježišu! Aká veľká by bola moja nevďačnosť, keby som zasa zhrešil, keď som už toľko ráz pocítil Tvoje milosrdenstvo! Práve teraz očakávam nový dôkaz Tvojej lásky. Moje srdce veľmi túži spojiť sa s Tebou. Keďže Ťa sviatostne prijať nemôžem, príď teda ku mne duchovne. Pane Ježišu, príď mi do mysle a spravuj moje myšlienky, príď mi do srdca a spravuj moje hnutia, príď mi do duše, aby som sa s Tebou spojil a bol večne spasený. Klaniam sa Ti, prítomnému v mojom srdci a celkom sa s Tebou spájam. Priateľ mojej duše, nedovoľ, aby som sa niekedy od Teba odtrhol. Vďaky Ti vzdávam, predrahý Spasiteľ, za milosť duchovného spojenia. Ži vo mne večne a nech ja ostávam v Tebe naveky. Amen.

Alebo kratšie:

Môj Ježišu, verím, že si v Prevelebnej Oltárnej Sviatosti z lásky ku mne skutočne prítomný. Klaniam sa Ti a milujem Ťa nadovšetko. Z lásky k Tebe ľutujem všetky svoje hriechy. Chcem sa hriechov chrániť. Moja duša túži po Tebe. Ale keďže Ťa teraz sviatostne prijať nemôžem, príď aspoň duchovne so svojou milosťou do môjho srdca. Objímam Ťa a spájam sa celkom s Tebou. Nedaj, aby som sa niekedy od Teba odlúčil. Amen.

Kalvárske hlasy