Farské oznamy – 7.2.

Už po 11 krát slávime Národný týždeň manželstva – tento rok s témou Bezpečne v manželstve. Môžete si ho užiť z pohodlia a bezpečia svojej obývačky a zamýšľať sa nad tým, čo vytvára bezpečie či naopak nebezpečie vo vašom vzťahu. O online ponuke rôznych aktivít sa dočítate na našej farskej stránke.

Na našom Kalvárskom eshope pribudli nové produkty – skvelá vystrihovačka Božieho hrobu, niekoľko nových hačkovaných predmetov, či jednorázové rozkladateľné rúška na biologickej báze. V ponuke pribudla aj kniha od pani Silvie Lidajovej, ktorá je autorkou detskej knihy na pokračovanie Rikiho dobrodružstvá. Ponúkame Vám v našom obchodíku príbeh kocúra Rikiho a jeho psej kamarátky Sofie. Knižka má názov – Rikiho dobrodružstvá, s podtitulom „Ako sa Riki stratil a znovu našiel.“ Riki je skutočný kocúr, ktorý žije s autorkou a jej rodinou v Dolných Krškanoch. V bohato ilustrovanej knižke, ktorá je určená pre deti od 4 do 9 rokov sa cez veselé, humorné a napínavé príbehy dozviete veľa zaujímavostí zo zvieracieho sveta. Na našom internetovom obchode máme k dispozícii 13 ks tejto knižky. Viac o knihe, autorke a mieste, kde sa môžete dozvedieť viac o jej inšpiráciách si prečítajte na našom farskej stránke kalvaria.verbisti.sk.

Aj tento rok bude možné podporiť činnosť verbistov 2% z Vašich daní. Vo svojej voľbe sa môžete rozhodnúť pre podporu činnosti slovenskej provincie Spoločnosti Božieho Slova, alebo zámer obnovy nitrianskej Kalvárie v snahe o zachovanie kultúrneho dedičstva Slovenska podporou Občianskeho združenia Verbum. Formulár nájdete na našej farskej stránke kalvária.verbisti.sk. Za Vašu podporu ďakujeme.

Piaristická spojená škola sv. Jozefa Kalazanského v Nitre Vám oznamuje, že v školskom roku 2021/2022 otvára:

  • na Piaristickej základnej škole sv. Jozefa Kalazanského: dve triedy ZŠ
  • na Piaristickom gymnáziu sv. Jozefa Kalazanského: jednu triedu osemročného štúdia  a dve triedy štvorročného štúdia.

Zároveň Vás pozývame dňa 18. februára 2021 o 18,00 hod. online na Deň otvorených dverí pre gymnázium.

Na našej farskej stránke kalvaria.verbisti.sk sme obnovili službu e-kostol. Môžete tu uviesť svoj úmysel, za ktorý sa budeme modliť na štvrtkovej adorácii. Za všetky prednesené prosby a vďaky budeme slúžiť sv. omšu prvú sobotu v mesiaci.

Kalvárske hlasy