Farské oznamy 2.5.

Oznamy na 5. veľkonočnú nedeľu

Na základe aktuálnych protipandemických opatrení sa na verejnom slávení sv. omše môže zúčastniť obmedzený počet ľudí. Pri vstupe do kostola sú kartičky s číslom. Ak už kartičky nebudú k dispozícii, kapacita kostola je naplnená.

Rozpis sv. omší:RánoVečer
Pondelok – sobotao 6,30 hod. (kostol)o 18,00 (iba kostol)
Nedeľao 7,00 (kostol – iba seniori nad 65 r.) o 9,00 a 10,30 (poľný oltár)Spovedanie (v knižnici) 15 minúť pred rannou a večernou sv. omšou a počas sv. omše podľa potreby.

V prípade nepriaznivého počasia budú sv. omše v nedeľu v kostole i v aule Misijného domu a rovnako streamované na našom Youtube kanáli.

Na sv. omši je možné sadnúť si iba na označené miesto. Do kostola je možný vstup iba s respirátorom. Je potrebné použiť dezinfekciu, znak pokoja si budeme odovzdávať úklonom hlavy a sv. prijímanie sa bude naďalej podávať výlučne do rúk.

Mesiac máj patrí mariánskej úcte, preto sa v našom chráme budeme po večernej sv. omši modliť aj loretánske litánie. Tí, ktorí si minulú nedeľu objednali mariánske sviece, si ich môžu po skončení sv. omše vyzdvihnúť v sakristii.

V prvopiatkovom týždni spovedáme (v knižnici) 15 minúť pred sv. omšou a počas sv. omše podľa potreby. Od stredy večer spovedá aj druhý kňaz v priestoroch fary. Ak máte príbuzných, ktorých treba zaopatriť vo vašom príbytku, kontaktujte nás na farskom mobilnom tel. čísle.

Minulotýždňová zbierka na kňazský seminár v Nitre činila 620 eur. Všetkým dobrodincom úprimne ďakujeme.

9. októbra 2021 príde do nášho chrámu otec biskup vyslúžiť sviatosť birmovania. Skupinka mladých sa už pripravuje od minulého roku. Ak by mal záujem niekto z dospelých a pracujúcich o prijatie tejto sviatosti, kontaktujte pátra Igora.

V závislosti od epidemiologickej situácie na Slovensku a v zahraničí pripravujeme púť do Medžugorja v termíne 19.-26. augusta. Pre bližšie informácie môžete kontaktovať rodinu Guldanovú, príp. zavolať na tel. čísla: 0903 324 833, 0903 708 110.

Kalvárske hlasy