Farské oznamy z nedele 11.12.2022

Oznamy na nedeľu 11. decembra 2022

  • V zadnej časti kostola sa nachádza rozpis služieb počas nedeľnej poobednej adorácie. Za Vašu prítomnosť a modlitbu a dozor v kostole Vám ďakujeme.
  • Po záverečnom požehnaní Vás pozývame na Misijný jarmok, ktorého cieľom je podpora pôsobenia nášho misionára Kamila Kočana v Zimbabwe. Môžete si zakúpiť darčeky, zákusky či vianočné oplátky. Sú pripravené stánky s jedlom a občerstvením (cigánska pečienka, kapustnica, langoše a lokše…). Bude aj tombola s možnosťou vyhrať púť do Svätej Zeme.
  • V pondelok na spomienku Guadalupskej Panny Márie Vás pozývame na večernú sv. omšu, ktorú bude slúžiť P. Kušnír, ktorý pôsobil v Mexiku. Po sv. omši pokračujeme sprievodom k soche Panny Márie Guadalupskej a modlitbou zasvätenia sa.
  • V sobotu Vás pozývame na predvianočné upratovanie kostola a stavanie Betlehema a stromčeka. Začíname raňajkami v pastoračnom centre o 8,00 hod.
  • Budúcu nedeľu bude v našom chráme predvianočné spovedanie v čase od 14,30 do 17,00. Počas spovedania bude k dispozícii viacero kňazov, preto Vás prosíme, aby ste využili na predvianočnú spoveď túto možnosť. Sv. omše budú iba doobeda. Modlitba ruženca a tichá adorácia kvôli spovedaniu nebude.
  • Kočovné divadlo Spirito Šapitó vás budúcu nedeľu po detskej sv. omši pozýva do Auly Misijného domu na polohodinové divadelné predstavenie Tri sestričky nevestičky, v ktorom svätý Mikuláš pomôže trom chudobným sestričkám, vydať sa za švárnych junákov. Prestavenie je interaktívne, určené pre deti od troch rokov. Účinkujú študenti GCM v Nitre pod vedením sr. Márie Marthe.
  • V pondelok 19. decembra Vás po večernej svätej omši o 19,00 hod. pozývame na koncert pedagógov a študentov Súkromného konzervatória v Nitre a Súkromnej základnej umeleckej školy. Zažite v našom chráme závan vianočnej atmosféry.
  • Aj tento rok navštívia vaše domácnosti koledníci Dobrej noviny. Prihlásiť sa môžete vzadu v kostole alebo online dotazníkom na našej farskej stránke do budúcej nedele. Prípravné kolednícke stretnutie sa uskutoční dňa 17.12. 2022 (sobota) o 16:00 v Pastoračnom centre na Kalvárií. Tešíme sa na vás!
  • Dávame Vám do pozornosti drevené vianočné ozdoby. Výťažok z ich predaja chceme použiť na pomoc mladým z našej Farnosti vykryť náklady spojené s ich účasťou na Svetových dňoch mládeže v Lisabone.

Kalvárske hlasy